Vaarbewijs kopen nederland

Waarom een vaarbewijs kopen?

Het hebben van een vaarbewijs is verplicht als uw boot sneller kan varen dan 20 kilometer per uur of langer is dan 15 meter, daarom kunt u nu eem vaarbewijs kopen bij ons.
Het aantal PK’s van de motor zegt weinig over de mogelijke snelheid. Een motor van 6 PK lijkt misschien niet zo stoer, maar als u deze motor achter een rubberboot bevestigt, kunt u harder dan 20 kilometer per uur varen en heeft u een vaarbewijs nodig.

U kunt nu een vaarbewijs kopen in Nederland.

Ook voor bestuurders van een waterscooter of jetski is een vaarbewijs verplicht.

Wist u dat u als schipper niet verzekerd bent op een vaarbewijsplichtig schip waarbij niemand anders een vaarbewijs heeft? Maar ook al heeft u voor de wet niet per sé een vaarbewijs nodig, kennis van de regels op het water is belangrijk. Veiligheid gaat immers boven alles en als u de regels kent en weet hoe u moet handelen, heeft u een streepje voor.

De laatste jaren is het examen een stuk lastiger geworden. Om alleen examenvragen uit uw hoofd leren, dat werkt niet meer. Het gaat tegenwoordig om inzicht en het toe kunnen passen van de regels op het water. En juist daarbij kunnen wij u helpen. Neem contact op als u een vaarbewijs wilt kopen in Nederland.

Een vaarbewijs kopen bij ons betekend dat het Nederlandse vaarbewijs in heel Europa word geaccepteerd en erkend. Sinds 1 juli 2014 is uw vaarbewijs levenslang geldig. Het verplicht elke 5 jaar opnieuw verlengen en het verlengen van het vaarbewijs op 70-jarige leeftijd is wettelijk afgeschaft. Heeft u in het verleden uw vaarbewijs gehaald dan geldt deze nieuwe regeling ook voor uw vaarbewijs.

Een vaarbewijs kopen bij betekent ook dat dit automatisch geld voor de rest van uw leven, zelfs als er nog een vervaldatum op uw vaarbewijs vermeld staat. Deze verruiming geldt voor het Klein Vaarbewijs en het Groot Pleziervaarbewijs

Waarom?

Wij vinden dat iedere watersporter zijn hobby moet kunnen beoefenen. Als dat betekent dat – als u daarvoor een vaarbewijs moet halen – dit gewoon mogelijk moet zijn.

U bent uw vaarbewijs kwijt

Als u uw vaarbewijs kwijt bent door bijvoorbeeld diefstal of verlies, kunt u een duplicaat bij de VAMEX aanvragen. Een duplicaat vaarbewijs kost € 20,-. U vult een door de VAMEX opgestelde verklaring van vermissing in en stuurt deze samen met een kopie legitimatie en een recente pasfoto op naar de VAMEX. Na ongeveer 10 werkdagen heeft u uw duplicaat vaarbewijs in huis.

Vaarbewijs kopen.

Dat is nu mogelijk en gelukkig maar. Oms vaarbewijs heeft de echte waarde net als of u daadwerkelijk alle regels en gebruiken op het water kent. Kortom, alle reden om snel uw vaarbewijs te kopen.

Bent u op zoek en wilt u direct een vaarbewijs kopen?

Neem nu contact op om een vaarbewijs te kopen.